Gül ve Davutoğlu için işler kötüye gidiyor! 

Gül ve Davutoğlu için işler kötüye gidiyor! 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, YSK İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi yönündeki kararı için tepki gösteren açıklamalar yaptı. İkili için yeni parti kurma işlerinin ise kötüye gittiği yorumlandı. 

Yerel seçim sürecinde her iki günde bir yeni parti kuracakları konuşulan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, YSK’nın İstanbul'da seçim yenileme kararına ilişkin sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundu.

GÜL VE DAVUTOĞLU'NA BÜYÜK TEPKİ

Gül ve Davutoğlu'nun YSK'nın seçiminin iptaline ve yenilenmesine yönelik verdiği hukuki kararı AK Parti aleyhine eleştirmesi büyük tepki çekti.

gultwitist.jpg

Abdullah Gül açıklamasında, "Anayasa Mahkemesinin 2007 yılındaki haksız 367 kararı karşısında ne hissettiysem, başka bir yüksek mahkeme olan Yüksek Seçim Kurulu'nun dün aldığı kararı duyunca aynı duyguları yaşadım" dedi. Gül mesajında "yazık, bir arpa boyu yol alamamışız" ifadelini kullandı.

gul-osman.jpg

Abdullah Gül'ün açıklamalarından saatler önce yapılan dikkat çeken yorumlar

DAVUTOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Ahmet Davutoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: ''Siyasî hareketler için en büyük kayıp seçimlerin değil toplumsal vicdanda ahlakî üstünlüğün kaybedilmesidir.

Şimdi yapılması gereken; ülkemize yakışan olgunlukla seçim sürecini yürütmek, gerilim ve kutuplaşmadan uzak durarak demokrasimizin daha fazla yıpranmasına engel olmaktır. Adil, kurallara uygun seçimler demokrasinin olduğu kadar ortak aidiyet bilincimizin de referans noktasıdır.

YSK’nın kararı ise evrensel hukuka ve yerleşmiş teamüllere aykırılıklar barındırmakta, bu bilince zarar vermektedir. Siyasî geleneğimizin en temel değeri de, son sözün sandıkta tecelli eden millet iradesine ait olmasıdır. Mazereti ve gerekçesi ne olursa olsun 31 Mart seçimleri sonrasında yaşananlar ve YSK’nın iptal kararı bu temel değerlerimizin zedelenmesine yol açmıştır. 

Türk siyasi hayatının ve demokrasisinin tüm eksiklerine rağmen en önemli gücü sandığın meşruiyetidir. Ülkemizi en zor zamanlardan, kritik eşiklerden çekip çıkaran milletimizin sandıkta ortaya koyduğu iradesi olmuştur.'' 

İKİ İSİM İÇİNDE İŞLERİN KÖTÜYE GİTTİĞİ YORUMU

AK Parti'nin yerel seçimlerde oy kaybı ile yeni parti kurma işlemlerinin de hızlanacağı konuşulan ve yerel seçim sonrası MHP ile kurulan Cumhur İttifakı'nın ise AK Parti'ye zarar verdiğini iddia eden iki isme tepkiler devam ediyor. YSK'nın yenileme kararı verdiği İsatnbul'u yeniden AK Parti'nin kazanması halinde yeni partinin de tutmayacağı yani AK Parti'ye alternatif bir girişimde bulunamayacakları yorumlanan Gül ve Davutoğlu için işlerin kötüye gittiği yorumlandı. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.