YSK, AK Parti ve MHP'nin oy kullanma itirazını reddetti!

YSK, AK Parti ve MHP'nin oy kullanma itirazını reddetti!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti'nin İstanbul seçiminin iptali gerekçesiyle KHK'lıların oy kullanamayacağı itirazını reddetti.

Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK), AK Parti ve MHP İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi talepli olağanüstü itirazlarına ilişkin mesaisi bugün de devam etti.   

31 Mart 2019 yerel seçimlerin  üzerinden 23 gün geçmesine rağmen İstanbul'da seçim sonuçları kesinleşmiş değil. Öte yandan CHP adayı Ekrem İmamoğlu mazbatasını alıp göreve başladı.

AK Parti ve MHP'nin İstanbul seçimlerinin iptal edilerek yenilenmesine yönelik başvurusu YSK gündemine geldi.

Yaklaşık 5 saat süren müzakerelerde AK Parti ve MHP temsilcileri itiraz taleplerine ilişkin görüşlerini paylaşırken CHP de iddialara ilişkin yanıt verdi.

Olağanüstü itirazların görüşüldüğü oturumdan bazı ara kararlar çıktı. Buna göre YSK seçimlerde KHK'lıların oy kullanabileceğine karar verdi. 

41 BİN KISITLI SEÇMEN ARAŞTIRILACAK

YSK görüşmelerde, AK Parti'nin KHK ile ihraç edilenlerin oy kullanmamasına yönelik itirazını reddederken 41 bin 132 kısıtlı seçmen olduğu iddiasının ise araştırılmasına karar verdi.

MEMUR OLMAYAN SANDIK KURUL ÜYELERİ ARAŞTIRILACAK

YSK ayrıca memur olmayan sandık kurulu üyelerine ilişkin iddiaların araştırılmasına karar verdi.

Yüksek Seçim Kurulu ilk olarak, KHK ile ihraç edilen kişilerin oy kullanabileceğine karar verdi. AK Parti, KHK'lıların oy kullanmasını iptal gerekçesi olarak YSK'ya sunmuştu.

İSTANBUL SEÇİMLERİNİN İPTAL BAŞVURUSU

AK Parti ve MHP İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi talepli olağanüstü itirazlarını Yüksek Seçim Kurulu’na yapmıştı. AK Parti Büyükçekmece ilçesi ile İstanbul genelinde büyükşehir seçimlerinin yenilenmesini, MHP ise Maltepe ile İstanbul genelinde büyükşehir seçimlerinin yenilenmesini talep etmişti.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.