HDP'den ittifak çağrısı

HDP'den ittifak çağrısı

HDP'li Sezai Temelli YSK'nın İstanbul kararı sonrası CHP adayı Ekrem İmamoğlu için yaptığı ittifakın bebek katili PKK elebaşı Apo'ya da destek olunmasını istedi.

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında konuştu. 

Temelli, YSK'nın kararı için, "Bunun böyle olacağı belliydi" diyerek İstanbul için ittifak çağrısında bulundu. HDP'li Temelli, "23 Haziran seçimleri, bu otoriter sistemin aradığı referandumdur. Bugünden yarına tüm demokrasi güçlerinin ortaklaşması gerekir. Bu bir demokrasi ittifakı çağrısıdır" dedi.

KATİL APO VE CHP ADAYI İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU 

HDP'li Temelli CHP adayı için yaptığı ittifak çağrısında, bebek katili PKK elebaşı terörist Apo için de çağrıda bulundu. PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin eş genel başkanı Sezai Temelli CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu için yaptığı çağrı sonrası katil Apo'nun avukatlarıyla görüşmesi için ise, "Türkiye'nin bu umudu bir kez daha söndürülmemelidir" dedi.

HDP'DEN İHSAN ELİAÇIK'A TAM DESTEK 

Bebek katili Apo için çağrıda bulunan HDP'li Temelli, iftar sofrasını eylemlerine alet eden İhsan Eliaçık'a da sahip çıktı. Temelli, "Ramazan ayı güzellemesi yapanlar dün yeryüzü sofralarına saldırdılar, İhsan Eliaçık hocayı darp ettiler. Çözüm masasının devrildiği günden bu yana barış isteyen herkes yargılandı" dedi. 

HDP'li Temelli, CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun mazbata verildiği ancak seçimlerdeki usulsüzlükler nedeniyle seçimlerin yenilenmesi kararı veren YSK hakkında da açıklama yaptı. Temelli, "YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine karar verdi. YSK bütün meşruiyetini yitirmiştir. Tüm Türkiye'yi uyardık ama Türkiye halkları dönüp de Muş'a, Malazgirt'e bakmadılar. Şimdi kıyamet kopuyor, tabii kopacak ama bunun böyle olacağı belliydi." dedi. 

TEMELLİ CHP'YE ÇAĞRI: LEYLA GÜVEN İÇİN NE YAPACAKSIN? 

Temelli CHP'ye bebek katili Apo için açlık grevinde olan Leyla Güven ve diğer kişiler için omuz omuza verilmesinini gerektiğini, 'Bunun için artık sizde ses çıkartın' diyerek şöyle konuştu: "HDP'siz 31 Mart olmazdı, HDP'siz gelecek de olmaz. Bizim ne yapacağımızla zaman harcamayın, asıl siz ne yapacaksınız? Leyla Güven 181 gündür açlık grevinde. Tüm adaletsizliklere omuz omuza vererek karşı çıkmalıyız, ancak o zaman faşizmi durdurabiliriz. Bu faşizme karşı artık siz de ses çıkartın. O annelere saldıranlara karşı sesinizi yükseltmelisiniz."

APO VE CHP ADAYI İÇİN ORTAK İTTİFAK ÇAĞRISI 

Bebek katili PKK elebaşı terörist Apo'ya sayın diyen Temelli, CHP adayına destek için aynı şekilde Apo'ya da destek veren bir ittifak çağrısı yaptığı konuşmasında, "Öcalan'la 1 saatlik kısıtlı bir görüşme gerçekleşti. Gecikmiştir, eksiktir fakat bunun burada kalmaması gerekiyor. Türkiye'nin bu umudu bir kez daha söndürülmemelidir. Keyfi uygulamalara artık yer verilmemelidir. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu onurlu bir barıştır. Demokratik cumhuriyet konusunda atılacak adım, Kürt meselesi konusunda atılacak adımdır. Gelin demokrasi ittifakında buluşalım, müzakere zeminini yeni bir anayasa sürecinde buluşturalım. 23 Haziran seçimleri, bu otoriter sistemin aradığı referandumdur. Bugünden yarına tüm demokrasi güçlerinin ortaklaşması gerekir. Bu bir demokrasi ittifakı çağrısıdır."

"MANSUR YAVAŞ DA BİLECEK Kİ..."

31 Mart seçim sürecinde PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin eş genel başkanı Temelli CHP'nin Ankara ve İstanbul adayları için şunları söylemişti:

"Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır. O kentin belediye başkanı olmayacak, o olsa olsa o kentin kayyumu olur. Biz bu riski alıyoruz. Seçmenlerimize diyoruz ki biz bu riski alacağız ve Türkiye'yi değiştireceğiz".

SİYASETCAFE.COM
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.