CHP’li Öztrak: Oy çuvallarının mühürleri söküldü

CHP’li Öztrak: Oy çuvallarının mühürleri söküldü

CHP Sözcüsü Faik Öztrak seçim sonuçlarına itiraz ile oyların sayılması hakkında, “Oy çuvallarının mühürleri sökülmüştür. Oyların namusu müdahaleye açık hale gelmiştir” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki oy farkını açıkladı. Trak, İmamoğlu’nun ilk etapta 29 bin fazla görünen oylarının 17 bin 919’a düştüğünü açıkladı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, parti binasında İstanbul'daki seçim sonuçlarına ilişkin açıklamada bulunarak Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki oy farkını açıkladı. Öztark ayrıca seçim sonuçlarına itiraz sonrası yeniden sayılan oylar için ‘Oy çuvallarının mühürleri sökülmüştür’ demesi ile ilginç bir açıklamaya imza attı. Öztark’ın bu konuşması, “Peki oy çuvalları açılmadan nasıl oylar sayılacak?” sorusunu akıllara getirdi.

Öztrak, açıklamasında "İstanbul'da 15 bin 209 sandıkta sayım bitti. Oy farkı Ekrem İmamoğlu lehine 17 bin 919'dur. İtirazlar da YSK'nın kararları da iyi niyetli değil. Bakanların elleri oy çuvallarının içinde ne aramaktadır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yeniden seçim sürecine karşı çıkarak CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

CHP’Lİ ÖZTRAK YSK’YI SUÇLADI: OY ÇUVALLARININ MÜHÜRLERİ SÖKÜLMÜŞTÜR

Öztrak yaptığı açıklamada Yüksek Seçim Kurulu’nu suçlayarak, "İtirazlar da YSK'nın kararları da iyi niyetli değil. Bakanların elleri oy çuvallarının içinde ne aramaktadır? Bu nasıl bir seçim süreci. Öyle görülüyor ki sandık başında düşülen herhangi bir şerh yoktur. Bu nasıl oluyor, bu kadar adamın gözü önünde. Benim Erdoğan'a tavsiyem, bunlarla uğraşacağına bu adamların görevlerine son vermen. İktidar şerh düşülmemesine rağmen sandıkların tekrar sayılmasını istemiştir. Bu hukuki değildir. Oy çuvallarının mühürleri sökülmüştür. Oyların namusu müdahaleye açık hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.

"İMAMOĞLU 17 BİN 919 OY FARKI İLE ÖNDEDİR"

Öztark CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçim akşamı ortaya çıkan 29 bin oylarının ise düştüğünü açıkladı. Öztark şöyle konuştu; “12.30 itibarıyla, bizim örgütlerimizin takip ettiği verilere göre, İstanbul'da sayım yapılan 31 bin 186 sandığın 15 bin 209'unda, kabaca yüzde 49'unda sayım işlemi bitmiştir. YSK'nın son verilerine göre, Sayın Binali Yıldırım'ın aldığı oy 4 milyon 153 bin 582'dir. Sayın Ekrem İmamoğlu'nun aldığı oy ise 4 milyon 171 bin 501'dir. Sayın Ekrem İmamoğlu, 17 bin 919 oy farkı ile öndedir. Ortaya çıkan veriler normal koşullarda bu farkın kapanamayacağını göstermektedir. Biz sandıkların sayılmasından korkmuyoruz. Müdahale olmazsa seçimin sonucunun değişmeyeceğinden eminiz."

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.