Deneyimsiz Olanlar İçin İş Bulmanın 8 Yolu

Deneyimsiz Olanlar İçin İş Bulmanın 8 Yolu

İş bulmak için deneyime ihtiyacınız var, ancak deneyim kazanmak için bir işe ihtiyacınız var... Peki, işi nasıl bulursunuz? İşte deneyimsiz olanlar için iş bulmanın 8 yolu;

İş bulmak için deneyime ihtiyacınız var, ancak deneyim kazanmak için bir işe ihtiyacınız var... Peki, işi nasıl bulursunuz? İster eğitimden yeni çıkmış olun, ister yeni bir kariyer yolunu takip etmek isteyin, ilk işinizi yapacak deneyime sahip olmadığınızı hissetmek sinir bozucu olabilir. İşte (görünüşte) imkansız olanı başarmanın ve tecrübesiz bir iş bulmanın yollarından bazıları!

 

Sorunu ele alın

 

Tecrübeniz yoksa, gerçeği gözden kaçırmaya çalışmayın. Bir kapak mektubu, CV'nizdeki herhangi bir boşluğu gidermek için mükemmel bir yerdir, bu nedenle işverenin sahip olabileceği endişeleri gidermek için bu fırsatı kullanın. Ayrıca CV’nizin sizi diğer adaylar arasından sıyırabilecek derecede ilgici çekici olmasına özen gösterin. Bunun için internetten faydalanabilirsiniz. Mesela kolay hazırlanabilen ve beğeninize göre seçebileceğiniz CV’lere bu adresten ulaşabilirsiniz: cvmaker.com.tr/cv-ornekleri

 

Sahip olduklarınıza odaklanın

 

Tecrübe önemlidir, ama işe karşı tavrınız, kişiliğiniz, şirket ve faaliyetleri hakkındaki anlayışınız, motivasyonunuz, esnekliğiniz, geleceğe yönelik fikirleriniz de öyle, liste sonsuzdur, bu yüzden hiçbir şeye çok fazla takılmayın.

 

Sahip olduğunuzu bilmediğiniz bir deneyim bulun

 

Deneyiminiz olmadığına karar vermeden önce bunun doğru olduğundan emin olun. Geçmişteki işlerinizi tekrar düşünün ve ihtiyacınız olan deneyim ile sahip olduğunuz deneyim arasında bağlantı kurmaya çalışın. Unutmayın; tamamen aynı olması gerekmez; akılda tutulması gereken anahtar kelime “alakalı” dır. Bir toplantı organize ettiyseniz veya telefonları yanıtladıysanız, bu yönetici deneyimidir. Bir Facebook sayfası oluşturduysanız veya bir el ilanı oluşturduysanız, bu pazarlamadır. Alışılmışın dışında düşünün!

 

Biraz deneyim yaratın

 

Biraz gönüllü çalışma, iş deneyimi veya staj yapın.

Sıfırdan başlamaktan korkmayın. Ayağınızı kapıdan içeri sokmak çok önemlidir ve bundan sonra ne geleceğini asla bilemezsiniz.

Fakat (yukarıdaki gibi) edindiğiniz deneyimin alakalı olduğundan emin olun. Hâlâ ilk adımlarınızı atıyorsanız, ilgisiz işlerle, özellikle de ücretsiz işlerle vakit kaybetmeyin!

 

Niyetinizi gösterin


Belirli bir sektöre gerçekten girmek istiyorsanız, insanların bundan haberdar olmasını sağlayın. LinkedIn'deki ilgili sektör tartışmalarına katılın, ilgili gruplara katılın, ağ oluşturma ve kariyer etkinliklerine katılın ve coşkunuzu herkese açık hale getirdiğinizden emin olun.

 

İletişim Ağı

 

İstediğiniz deneyim düzeyine sahip değilseniz, güvenilir olmanız gerekir. Çevrenizle ağ kurun ve kişilerinizin sizi önermesini sağlayın. Güvenebilecekleri birinden bir tavsiye ile gelirseniz, işverenlerin deneyiminizdeki boşluğu gözden kaçırma olasılığı daha yüksektir. Etkililik ağı oluşturma hakkında daha fazla bilgi edinin.

 

Düzenli olarak başvurun

 

Yalnızca reklamı yapılan işlere başvurursanız, belirlenmiş kriterlere göre değerlendirileceksiniz. İlginizi çeken şirketlere düzenli olarak başvurun, araştırmanızı yaptığınızı gösterin ve sektöre girmek istediğinizde sizin için herhangi bir fırsat olup olmadığını sorun. Cevap hayır ise, 6 ay sonra tekrar başvurabilir misiniz diye sorun ve bu arada şansınızı artırmak için neler yapabileceğinizi öğrenin.

 

Röportaj yapın

 

Başka bir şey yoksa, sadece röportaj yapmaya odaklanın. Bu, deneyim eksikliğinizi gidermek için en iyi durum ve diğer güçlü yönlerinizi sergilemek için en iyi yerdir. Unutmayın; motivasyonunuz ve şirket kültürüne uyumunuz yanında işi yapıp yapamayacağınız, görüşmecinin göz önünde bulundurduğu faktörlerden yalnızca biridir. Bunların ikisini de koz olarak bulundurun ve kim bilir... belki de 3'te 2'si yeterli olabilir!

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.