Erkan MACİT

Erkan MACİT

Nostradamus ajan mıydı?

Nostradamus ajan mıydı?

Yazdığı Yüzyıllar adlı çalışması ile bugün bile birçok olaya ışık tuttuğu iddia edilen, geleceği önceden görme gücü olduğu varsayılan ünlü kahin Michael Nostradamus'un da bir Sion Birliği üyesi olduğunu,hatta kehanet yazıtlarının birer öngörü olmayıp, örgütün geleceğe yönelik bir talimatlar olduğunu söylesek size garip gelir mi?

Bence gelir
Neden mi?

Çünkü komplo teorisi değil.

Bunu ben iddia etmiyorum.Ama edenler var. Yani nereden çıktı şimdi bu iddialar der gibisiniz?

Evet iddiaya göre Nostradamus,kahinlik dönemi öncesi çalışmalarını Lorain bölgesinde yapmıştı.
Burada bir gizli grup içinde inisiye olmuş,kendisine burada şifreli tarihi bir kitap verilmişti.Burasi Sion Manastırı'nın başlangıç yeri olan Orval Manastırı'ydı. Daha da ilginci, Nostradamus'un dedesinin Jean de Saint Ramy olmasıydı. Yahudi astrolojisi ve Kabbala uzmanı olan Ramy'nin asıl ilgi alanı; şövalyelik,Kral Arthur ve Kutsal Kase efsaneleri idi.

Ayrıca Nostradamus'un soyunun peygamberler ile kan bağı olduğunu sürekli olarak empoze etmişlerdir.Ne varki genç Nostradamus'un damarlarında son derece zengin ve zorlu bir başka miras dolaşmaktadır.Babasının ataları İşaar adlı Yahudi kabilesinden gelmişlerdir.


Söz konusu kabile de Eski Ahit'de zikredilen, birçok peygamber yetiştirmiş bir kabile olup ,İşaya ,Yeremya ve Malaşya ile Nostradamus arasında doğrudan bir kan bağı söz konusu o halde kahinlik açısından çok önemli büyük bir mirası devralmış..gibi olmuyor mu?

Bu hatirlatmalardan sonra şimdi gelin Nostradamus ile ilgili iddialara bakalım.

İddiaya göre Nostradamus ,aynı zamanda bir ajandır. Gerard de Sede'ye göre bu ajanlardan biri de Nostradamus idi.

Sede'nin söylediklerini doğrulayan yazılar Manastır belgelerinde vardır. Nostradamus'un François de Guise ve Lorrain kardinali Chanles için çalışan bir ajan olduguna dair bir çok kanıt vardır..

Kısaca Nostradamus'un kehanetlerinden çoğu ilham ve kehanet olmayabilir.Keza Nostradamus'un Muhiddin Arabi hazretlerinin de bazı öngörü ve kerametlerinden esinlenmiş ve kopya çektiği de söylenmektedir.
Aslında kehanetler harekete başlanması için gizli mesaj, şifreler, yönergeler veya bir nevi plan olabilir.Şüphe yok ki Nostradamus'un kerametleri tümüyle keramet de olmayabilir. Kehanetlerinde ailesine,direkt olarak geçmişe, Tapınak şövalyeleri,Merovenj hanedanı ve Lorrain sarayının tarihine gönderme vardır. Tam bu noktada şöyle düşünmek Kral II. Henry ölümü bile bu bağlamda titizlikle hazırlanan bir komplo iddiasıydı. Şöyle ki Nostradamus'un dörtlüklerinden biriside Kral II Henrynin ölümü üzerinedir. Ve bu da Nostradamus'un en çok tutan kehanetlerinden sayılmaktadır.
Dörtlük aynen şöyle;


"Savaş alanında teke tek dövüşte/
Genç aslan yaşlı aslanın hakkından gelecek/
Altın kafeste gözleri sonuna kadar açılacak./
Bir tanesi iki bölüm ve sonra ölecek acımasızca"

Gerçekten de Kral II.Henry bir müsabakada ağır yaralanır ve ölür.II. Henry iki rakibini mızraklı yarışmada yendikten sonra üçüncü rakibi İskoç muhafız Alayı Yüzbaşısı Gabriel de Montgomery ile karşılaşır.İlk çarpışmada sonuç alınamaz ve ikinci defa saldırırlar birbirlerine.İkinci saldırı esnasında Montgomery Kralın yüzüne dogru mizragini sallar ve Kral sağ gözünün üzerinden ağır yara alır.Kral Henry 11 gün can cekistikten sonras ölür.

Olay kaza olarak kabul edilmiştir.
Birçok yorumcu Kralın Gabriel de Montgomery'nin elinden olan ölümünün gerçekte bir kaza  olmadığını ama gerçekte çok ince hesapla tertip edilmiş bir  planın parçası olduğunu anlıyoruz.

Nostradamus bir örgütün geleceğe yönelik organizasyon şemasını kehanet yazıtları ile insanlara empoze etmiştir.Sion birliğine hizmet eden ajan olduğunu söylersek de boşa çıkmaz.

Buradan da şunu çıkartıyoruz ki
Nostradamus'un kehanetleri ardından çok muallakta bırakacak sorular ile tarihe not düşmüştür.

 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erkan MACİT Arşivi