Gökhan AKYÜREK

Gökhan AKYÜREK

Bilinçsizlik ile Buraya Kadar Mı?

Bilinçsizlik ile Buraya Kadar Mı?

İnanılmaz bilinçsizlik hat safhada, virüs yok gibi yaşayanlar, yazlık yerlerdeki aşırı yoğunluk, sahiller, sokaklar, kordonlar, kafeler, yazlık yerlerdeki turistlik mekanlar, marketlerde sosyal mesafe  kuralına uyulmayıp iç içe alış veriş yapanlar, düğünlerde ve eğlence mekanlarında dib dibe  virüs yokmuş gibi  oyun oynamalar eğlenmeler, maskesiz gezenler say say bitmez. İşin ilginç tarafı bazı zenginler  yurt dışına keyfe keder gezmeye gittiğinde, bunların bazıları ülkeye bulaştırmadı mı?

Dünya’ya  bu şekilde hava yolları vasıtasıyla yayılmadı mı?. Bu zengin kesim VIP’lerden geçiş yapıp, karantinadan ve kontrolden kaçıp  ülkeye girmedi mi? Evde kal uyarısı yapan zenginler, yasaklar kalkar kalkmaz hepsi  yazlık yerlere  koşa koşa gittiler. Eee tabi orada virüs olmadığı için, virüs yokmuş gibi hareket etmeleri gayet normal.

Tabi zenginlerin  bu davranışlarının yanı sıra halkdan bazıları da onlardan geri kalmadı.  İnanmamalar, virüs yok gibi  davranmalar.  Günlük Vakalar ortalama 900-1000 arası sabitlendi. Sağlık Bakanımız her gün uyarı yapıyor, ama nafile. Düğünlerde  çıkan vakalar ortada. Eğlence yerlerinde hiçbir kurala uymadan dans edenler ortada.

Bazı düğünlerde  gelin’de bile virüs çıktı. Yapmayın etmeyin düğün olmayınca nikah olmuyor mu? Evlilik olmuyor mu ? Eğlencesiz nikah kıyılmıyor mu?  Normal bir durumda değilliz! Neden anlamak istemiyor bu insanlar. Bu sene gece klüplerinde  dans etmeyince, anlamsız eğlenceler yapmayınca dünya durmayacak merak etmeyin.

Yazlık yerlere akın etmeyince hayat durmuyor. Şu ciddi durum bi kontrol altına alınsın, ne olacağı belli  değil. CORONA inanılmaz derecede  bulaşıcı bir hastalık. Ve dünya genelinde mutasyona uğradığı sesleri var. Artık toplu  organizasyonlardan vazgeçin. Sen taşıyıcı olabililirsin.

Senin bilinçsizliğin yüzden başkaları hasta olmak zorunda değil!!! Corona denen bu illet iyileşen hastalar da kalıcı hasar bırakabiliyor. Çin’de iyileştikten sonra spor yaparken yere yığılan çocuklar gelsin aklınıza. Sokakta maske  takanlarda  kapalı bir dükkana  4-5 kişi giriyor ve girdikleri gibi maskeyi çıkartıyor. Yahu  kapalı yerde neden çıkartıyorsunuz maskenizi? Esas  kapalı yerde takacaksın!

Ayrıca nedir bu topluca dükkanlara girip çıkma sevdası. Tek kişi girip maskesini taksın işini halletsin. Önceden maskeler çenedeydi  şimdi ise dirseklerde.  Çok zor değil kurallara uyup gerekdiği gibi davranmak şu durum  geçinceye kadar  tedbirli olun. Solunum sıkıntısı çekip  öyle yatakda can vereceğinize,  sağlıklı olun can sıkıntısı çekin.

Hayat gezmek eğlenmekten ibaret değil. Hele şu dönemde  aklınızı eğlenme gezmeye  vereceğinize araştırın okuyun! En azından  kitaplar okuyun bilinçlenin gelişin farklı düşünceleri görün.

Birşeylerin peşinden  körü körün gitmeyin  Gerçi  futbol takımlarının yaptığı transferler kadar  merak edilmiyor ALLAHın kitabı. Kesinlikle Tv’lerde ve sosyal platformlarda sürekli  hastanelerde CORONA’dan dolayı solunum sıkınıtısı çekenler gösterilmeli ki; insanlar iyice idrak etsin durumun ciddiyetini kavrasın..

Kurban bayramında yoğunluk patlaması yaşanan yazlık yerlerin birinde,  belediye başkanı Covid-19 vakalarında artış olduğunu ve vaka sayılarını açıkladı. İşin  ilginç tarafı vaka yoğunluğu ise genellikle  il dışından tatile gelenlerde çıkması…

Halktan insanlar isyan ettiler. ‘’Bazı zenginlerin keyifleri olacak diye hastalık kapmak zorunda değiliz. Ne geldiyse başımıza bu zenginlerin bencilliği, bilinçsizliği cahillikleri yüzünden geldi.’’  diye. Ülkemizde büyük çoğunluk şu anda  dikkat etmiyor ve umursamıyor. ALLAH yardımcımız olsun. Sizlere bir fotoğraf göstermek istiyorum buyrun bakın. 

 

resim-1-010.jpg

 

Bunlar 1 ay sonra tatil bittiğinde evde kal uyarısı yapıp  videolar çekecekler.Bu bilinçsizlik ile muazzam yürütülen süreç heba oldu olacak az kaldı.

Afrikanın bile ülkeden kovduğu. ABD’nin anlaşmayı fesh etmeye çalıştığı Dünya Sağlık Örgütüne (World Health Organization)  ülkemizde ofis açması için izin veriyoruz. ‘’ Koca, "Bu ofis DSÖ Avrupa bölgesinde Covid başta olmak üzere sağlık acil durumlarında faaliyet gösterecektir. Alanında tek olduğu için DSÖ açısından öneme sahiptir" dedi.

DSÖ değilmiydi virüsü hafife alan, yayılana kadar umursamayan, komik açıklamalar yapan. Neden   bunlara izin veriliyor acilen bu karardan vazgeçilmesi lazım. Bizim DSÖ’ye ihtiyacımız yok. DSÖ’nün yaptıkları ortada  Bunlar Dünya Sağlık Örgütü değil  Bunlar resmen Dünya sağlığını hiçe sayma örgütüdür.

Hava yolları tehlikesini defalarca anlatmıştım. Kıbrısa uçuş yapan  personel ülkeye alınmadığı için geri geldi. Neden alınmadı biliyormusunuz? Kıbrıs ülkesine gelenleri 1 hafta ülkeye sokmuyor bekletiyorlar. Uçuş yapan görevliler 1 hafta  beklemeyecekleri için geri döndüler. Hollanda’da ülkeye gelenlere 2 hafta karantina kuralı var.

Bizde ise  karantinasız  yurtdışından gelen  gurbetçilere  karantina marantina yok. Gelen geldiği gibi giriyor. Ya taşıyıcı ise bunlar?  Ya da  şöyle düşünelim  tut ki  ülkene mutasyon virüs yayacaklar  bunu da parayı verip uşaklarına yaptırırlar. İntihar bombacıları gibi düşünün ülkemize gelse  toplu yerlere gitse  yaysa virüsü nolur?  Karantinasız, testsiz ülkeye kimseyi sokmayın. Bazı ülkeler hala hava yollarını açmadı.

Ama biz bu kafa ile devam edelim.  İltalya’da  sularda  Aralık ayında Corona  virüs tespit edildiği haberleri çıkmıştı. Virüs İtalya’da ne zaman tavan yaptı?  Mart ayında! Eylül Ekim Kasım gibi  Türkiye’de vakalar çok yükselirse  kimse şaşırmasın. Suçu da birbirlerine  atmasın.

Bilinçsiz insanlar, 14 gün karantina kuralına uymayanlar, Yurt dışı gurbetçilere karantina kuralını kaldıranlar, sosyal mesafeyi korumayanlar, virüs bana bulaşmaz diyenler, koşa koşa yazlık yerlere gidip hemen sokağa sahile kendini atanların aynaya bakmaları yeterli olacaktır.

Sizde haklısınız  virüs müris yok herşey güllük gülistanlık. Dünya da Onaylanmış vakalar 18  milyon 196 bin 221 Ölümler ise  691 bin 740 zaten  hiç olmadı. İnsanlar sanıyor ki filmlerdeki gibi   birden topluca yayılma ve ölümler olacak. Mantıken  2 saatlik filmde  uzun yıllara yayılıp ağır ilerleyen süreç işlenemez. Seyirci sıkılmasın diye hızlı gelişir olaylar. Filmlerdeki gibi  topluca birden olmayacak  zamanla olacak. 

Şu virüsün farkına varın tedbirlere uyun. Ama şunu gördük ki Tv’de  önce korku salıp algı yapıp, sonra çip mip deyip şimdi de yine korku salanlar. Virüsü hafife alma  oyununa iyi  getirmişler insanları. Planları başarılı olmuş.Virüsü resmen itibarsızlaştırdılar. Şubatta virüs bitecek,  Türklere bulaşmayacak diyenler, şimdiler de mutasyon salgın diyor! Siz hala bunlara prim verip  onları dinlemeye devam edin.  

Ya  çok ciddi önlemler alınıp  daha fazla yayılmasını  önlenecek ?  Yada  Brezilya  gibi yapıp  kalan sağlar bizimdir  olacak. Ayrıca okullarda 6. sınıftan itibaren  Borsa, Altın, Petrol ve piyasalar  yani  ‘’PARA’’ dersi konulup zorunlu ders olmalıdır. Türkiye’yi IMF nin kucağına atmaya çalışanları daha iyi anlayın.

IMF’den kurtulduk sonrasında Gezi Parkı darbe girişimi oldu. IMF ile anlaşma yapılsın falan  diyenlerin esas amcını anlayabildiniz mi? Bağımlı Türkiye istiyorlar. Şu dolar, Euro, Altın vs  niye yükseliyor anlarlar o zaman. Ülkeler eskisi gibi  topla  tüfekle değil, filmler, magazin ve yarışma programları, piyasalar ve sosyal medya üzerinden işgal edillip savaş veriliyor.

Gözünüzü açın uyanık olun. Z (Zombi) kuşağını kaybettik. Fakat sağlam atılacak adımlarla sosyal medya platformları, filmler, diziler, TV yarışmaları  ile uyuşturulamayan, okuyan araştıran çok iyi bilinçli, bilgili  şifa gibi jenerasyon yetiştirilebilir.

12 Monkeys (TV Series 2015–2018) Dizisinden kareler ile sizlere  veda ediyorum. 

Dikkatli incelerseniz günümüzdeki yayılma süreci ve yerleri  bire bir örtüşüyor. Ülkemiz ile ilgili de benzerlik var. Eğer zamanınız var ise 12 Monkeys dizisini izlemenizi tavsiye ederim.

 

resim-2-015.jpg

resim-3-011.jpg

resim-4-004.jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Gökhan AKYÜREK Arşivi