Gökhan AKYÜREK

Gökhan AKYÜREK

Gece yarısına bir dakika kaldı…

Gece yarısına bir dakika kaldı…

Şifreler, gizemler, sırlar, göndermeler. Daha önce ki yazılarım da filmler de bizlere gösterilen şeyleri neden yaptıklarını  detaylı anlattığımdan dolayı, sizleri sıkmamak için bunları es geçip  direk konuya giriyoum. Önemli olan bunları doğru görebilmek anlayabilmek. Aslında bu  yazıyı  Haziran ayında yazacaktım ama bazı teknik aksaklıklar ve başka yazılara yoğunlaşmam nedeniyle bugüne nasip oldu.  Kırmızı daire içine aldıklarıma bir bakalım…. 

 

resim-1-012.jpg


Önceden  anlatmıştım bu kapağı şimdi anlatılmayanları yada yanlış bilinenleri anlatacağım. Gelelim  şu yüzünde maske olan kediye. Burada anlatılmak istenilen 1989  ve 1992  yıllarında gösterilen, 2019  yılında ise  Reboot edilerek vizyona sokulan  Hayvan Mezarlığı (Pet Sematary 2019) filmini izleyenler bilecektir. Film de zombiye dönüşen kedi vardı. Yani kapaktaki maske takan kedi mutasyonu işaret ediyor. Mutasyona  gönderme yapılmış. İlerleyen  günler veya  aylar da saldırgan hastalar olabilir. 11:59 ise  boş beleşlerin dediği gibi iki vakit üç vakit sonra  olacak bazı şeyler değil! Tam aksine tavan yapacak bir durum söz konusu. 11:59 Dan Brown’un  kitabından uyarlama Cehennem (İnferno 2016) fimin de yıllar önce bize anlatılmıştı. Gece yarısına bir kaldı…  

 

 

resim-2-016.jpg

 

‘’ Dünya nüfusunun bir milyar kişiye ulaşması yüz bin yıl aldı. Sonra iki milyar kişiye ulaşması bir yüz bin daha aldı. Sonra iki milyar kişiye ulaşması bir yüz bin daha aldı. Ve yalnızca elli yılda, 1970'de
iki katına, dört milyara çıktı. Şimdi ise neredeyse sekiz milyazırız. Hayatın devamlılığını sağlayan şeyleri yok ediyoruz. Dünya'daki her salgın hastalık insan nüfusunun aşırı artmasına dayalıdır.

Neden hiçbir şey yapmıyoruz? Ağaçları kesiyor, atıyor, tüketiyor, yok ediyoruz. Son 40 yılda dünyadaki hayvan türünün yarısı yok oldu. Ve hâlâ kendi çevremize saldırmaya devam ediyoruz. Dersimizi almamız ve dikkat etmemiz için bir felaket mi gerekiyor? Davranışları hiçbir şey acı kadar değiştiremez. Belki acı bizi kurtarabilir. Barlett, beher açıklamasını kullandı. Tek bir bakteriyle. Bölünüyor ve her dakikada iki katına çıkıyor. Bir bakteriyi beherin içine saat 11'de koyduğunuza... saat 12'de ağzına kadar dolar.

Beherin yarısı ne zaman dolu olur? 11.59'da. Bizim için zaman bu. 40 yıl içerisinde,  32 milyar insan hayatta kalmak için mücadele edecek. Başarısızlık yok. Gece yarısına bir dakika kaldı.  Dünya'daki her salgın hastalık insan nüfusunun aşırı artmasına dayalıdır.

Ancak doğum oranlarını kontrol altına almak imkânsızdır. ‘’Zalimlik! Haklarımının ihlali! Mahremiyetime saldırı! Bana ne yapacağımı söylemeyin! ‘’Ve hâlâ kendi doğamıza saldırıyoruz. Dünya tarihinde başlıca 5 tükenme var. Derhal cüretkâr bir hamle yapmazsak. 6. tükenme bizim başımıza gelecek. Gece yarısına bir dakika kaldı. 11:59’’   

Net bir şekilde  The Economist dergi kapağındaki 11:59  yıllar önce  filmde böyle anlatılmış.  Kapakda anlatılmak istenilen de budur.  Cehennem filminde geçen bir başka  sahnede ise  ‘’ Tarih, kara vebanın ıstırap ve ölüme neden olduğunu söyler. Bize söylemedikleri şey,daha yalın bir nüfus oluşturarak Rönesans'ın doğmasına sebep olmasıdır.’’  anlatılmıştır.
Cehennem (İnferno 2016), Yenilmezler Sonsuzluk Savaşı (Avengers Infinity War 2018), Yenilmezler Oyunun Sonu (Avengers End Game 2019),  Görevimiz Tehlike 6 Yansımalar (Mission: Impossible – Fallout 2018)  Bu  filmler de dünya nüfusunu yarıya yarıya indirme planları anlatıldı. Bu popüler filmler ile insanların düşüncelerine empoze edilip, bu hastalıklı fikir haklı gösterilmiştir.

Bu tarz yapımlardan sonra dikkat ettiyseniz belli bir kesim  nüfusun azaltılmasının iyi olacağı düşüncesini savunmuştur. Şimdi anlayabildiniz mı? TV’dekilerin virüsü  itibarsızlaştırma çabalarını. Önce korku sal, beklenen   gibi olmayınca, itibarsızlaştır  virüs  ciddiyetini kaybetsin ve bu kaybetme ile önemsemeyen insanlar arasında daha çok yayılsın. 

26 Mart 2020  ‘’Ya hepimiz yanıldıysak? Hanta ve Mutasyon’’ köşe yazımda anlatımıştım. ( https://www.siyasetcafe.com/ya-hepimiz-yanildiysak-hanta-ve-mutasyon-3266yy.htm) CORONA  esas nüfus azaltma  planlarını görmek için yapılan ön prova yada tatbikat olabilir mi? Ya da Dünya da yıllarca sürecek bir kaosun başlangıcı? 

‘’Bundan önceki aşama ise? CORONA virüsü dünyanın nabzını ölçmek için ya bir ön prova ise? Kendi planlarının nasıl bir hal alacağını görmek için ise? Olabilir mi evet olabilir?’’ İnşaALLAH gerçekleştiremezler bizler de eski  günlerimize tez vakitte döneriz. Sosyal masefe ye uyalım,maskelerimizi takalım, toplu  birşeyler yapmayalım. Çevremde  virüs yok bana bulaşmaz diye abuk subuk düşünmeyelim.

Mart ayından beri söylüyorum, anlatıyorum, yine anlatma gereği duyuyorum önlemlerimizi alalım ne olur ne olmaz. Sonra cenazede imam nasıl bilirdiniz diye sorduğunda maskesi  dirseğinde bilirdik demeyelim. Gıda ve su gelecek günlerde çok değerli olacağı, yüzleşmemiz gereken  bir gerçek.  Bu yüzden ülkece  Tarıma büyük önem vermeliyiz. Ve elimizdeki su kaynaklarının değerini bilmeliyiz.

Hatta su kaynaklarının olduğu yerlerde depolama çalışmaları  arttırılmalı. The Economist dergisi kapağındaki Yıldızları hatırlayalım. Parlak yıldızların olduğu aylar da  Dünya da hep olaylar olmuştu. Ağustos ayı parlaktı ve daha yarısına gelmeden olan oyları herkes biliyor.

Dergi kapağındaki Eylül, Ekim, Kasım ayları  karanlık. Filmler de gördüğümüz ve dergi kapağını da incelediğimiz de aylar öncesin de analiz edip belirttiğim gibi  planlarını gerçekleştirmek için  Küresel Elektrik kesintisi yapabilirler! O yüzden  önümüzdeki aylar için hazırlıklı olalım.

Ne olur ne olmaz elektrik kesintilerine karşı  önlemimizi alalım  evlerimiz de her ihtimale karşı mum ve Gaz lambası bulunduralım.  Elektrik kesintilerin de olabilecekleri daha iyi anlamanız için Karanlık Saat (The Darkest Hour 2011),  5. Dalga (The 5th Wave 2016) ve Küresel elektrik kesintisini anlatan dizi   Revolution (TV Series 2012–2014) izlemelisiniz.

Ayrıca Thomas Alva Edison, George Westinghouse ve Nikola Tesla'nın elektrik ile mücadelelerini anlatan Elektrik Savaşları (The Current War  2017) filmini muhakkak görmelisiniz. Günümüz de Filmleri izleyebiliyorsak Edison’un,  vefat eden karısı için tasarladığı  cihazın  büyük payının olduğunu göreceksiniz.

 

resim-3-012.jpg


Karantina kelimesinin manasını bilir misiniz? ‘’ Kara ölüm (Kara Veba) sırasında, Venedikliler tayfanın karaya çıkmasına izin vermeden önce gemileri 40 gün boyunca açıkta bekletirdi. Hastalık taşımadıklarından emin olmak için. "Karantina" kelimesi İtalyancadan gelir. "Quaranta"  "40" demek.’’ Biz ise 14 gün karantina kuralını kaldırıp yurt dışından gurbetçi getirelim. Büyük şehirlerden ayrılıp yazlık yerlere gidenler  14 gün karantına kuralına uymadan istediği gibi gezsin dolaşın. Eğlence yerleri, düğünler vs  virüsü  hiçe saymalar sonra neden vakalar artıyor diye fazlaca düşünmeye gerek yok. 2020’li yıllardayız  Biz mi  çok ileriyiz  yoksa  1346’lı yıllar da yaşanlar mı  çok geri  belli değil. 

 

resim-4-005.jpg


Cehennem filmin de  dikkatimi çeken başka  bir ayrıntı ise ‘’Venedik, İtalya… Bir salgın başlatmak istiyorsan, burası ideal bir yer. Evet. Buraya yıl içinde dünyanın her köşesinden 20 milyon insan geliyor.’’ Size de  tanıdık geldi mi filmdeki bu sahne? İtalya da Mart ayında tavan yapan CORONA  virüsü. Ocak-Şubat-Mart gibi İtalya’ya tatile gidip gelen vatandaşlarımız!    

The Rain (TV Series 2018–2020), Görevimiz Tehlike  6 Yansımalar (Mission: Impossible – Fallout 2018)  yapımların da su ile yayılan yada yapılmak istenen  virüs anlatılıyor. 

Cehennem (İnferno 2016) filmde ise  ‘’Bir biyoaeresol yaratılmış.’’ Yani su ve  havadan nasıl yayılabilir olacağı gösteriliyor.  3 yapımın ortak noktası SU ve SALGIN  Ayrıca  Salgın ( The Crazies 2010)  filminde  şehir sularına karışan ne olduğu belli olmayan, belirsiz zehirli bir madde ile insanların kontrollerini kaybederek saldırganlaşmaya başlaması anlatılıyor…

Size  aylardır anlatmak istediğim  Zombi yani saldırgan hastalar yani mutasyon virüsü  bu filmle daha iyi anlayabilirsiniz. 

29 Şubat 2020 ‘de Erkan Macit ile beraber yapmış olduğumuz Gizli Gerçekler programın da  (https://www.youtube.com/watch?v=jhJArEQyuWI) I, Pet Goat II (2012)  kısa animasyon filminde salgın planladıklarını, bunun mesajını verdiklerini ve bir sahnesin de  Kara Veba maskesi gizlediklerini  göstermiştim. Aynı maskeyi Cehennem (İnferno 2016)  filminde  günümüz insanların içine karışmış ortalığın alev yeri olduğunu görüyoruz.

Cehennem Filmde gösterilen Amerikalı milyarder Bertram Zobrist ise bana  Bill Gates ve Elon Musk’u anımsattı.  Cehennem (İnferno 2016), Yenilmezler Sonsuzluk Savaşı (Avengers Infinity War 2018),  Görevimiz Tehlike  6 Yansımalar (Mission: Impossible – Fallout 2018),  The Rain (TV Series 2018–2020) ve Salgın ( The Crazies 2010)  filmleri içerisinden izlemedikleriniz var ise kesinlikle izlemelisiniz. Esen kalınız. 

 

resim-5-002.jpg

resim-6.jpg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Gökhan AKYÜREK Arşivi