İmamoğlu'nu 'Pontuscu' yapan Yunanlı gazeteciden açıklama 

İmamoğlu'nu 'Pontuscu' yapan Yunanlı gazeteciden açıklama 

Seçim itirazı süreci olan 6 Nisan'da Yunan gazetesinde tam sayfa manşet ile devamında iki sayfalık haber yapılan Ekrem İmamooğlu için Pontuslu diyen Yunan gazeteciden açıklama geldi.  

31 Mart seçimleri sonrası itiraz süreci devam ederken 6 Nisan'da Yunan gazetesinde tam sayfa manşet devamında iki sayfalık haberi yapılan CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu için Pontuslu diyen Yunan gazeteciden bir açıklama geldi. 


Independent Türkçe, iddialara kaynak gösterilen haberi yapan Ioanna Kleftogianni’ye ulaştı. Kleftogianni, “Benim haberime gazetenin koyduğu başlık; Şehri Erdoğan’ın ‘elinden alan’ Karadenizliyle (Pontuslu) bir gün, şeklinde. Burada geçen Pontus ifadesi tamamen coğrafidir. Yunanca Karadeniz efxinos pontos’tur (Εύξεινος Πόντος ) dolayısıyla o çevrede doğan ya da yaşayan herkese Yunanca’da Pontius (Pontuslu) denir. Bu etnik ya da dini değil coğrafi bir ifadedir” diye konuştu. 

HABER FOTOĞRAFI OLARAK AYASOFYA KULLANILMASI DİKKAT ÇEKTİ 

Yunan gazeteci açıklamasında Recep Tayyip Erdoğan'ın da Karadenizli olmasından ise hiç bahsetmeyerek açıklamasında çelişkiye düştü. Yine gazetede haber devamında iki tam sayfa olarak CHP adayı İmamoğlu'na geniş yer verdi. Gazete ilk defa Türkiye seçimlerini takip ederken yalnızca CHP adaı ile görüşmesi ise dikkat çeken başka bir noktaydı. Bir Yunan gazetesinin İstanbul seçimleri için tam sayfa manşet ve haber fotoğrafının da Ayasofya Camii / Müzesinin kullanılması ise oldukça dikkat çekti.  Bilindiği üzerine Fatih Sultan Mehmed Han İstanbul'u fethettikten sonra fetih simgesi olarak Ayasofya kilisesini camiye çevirmişti.   

yunangazete-haber1-001.jpg

"İLK DEFA TÜRKİYE'DE SEÇİMLERİ TAKİP EDİP İMAMOĞLU İLE GÖRÜŞTÜM"


Yunanistan’ın tanınmış dış habercilerinden olan Kleftogianni, Türkiye'de ilk defa seçim tajkibi yaptığını ve sadece CHP adayı İmamoğlu ile görüştüğünü belirterek, “Türkiye’deki seçimleri de defalarca takip ettim. 31 Mart Belediye başkanlığı seçimlerini takip ederken Sn. İmamoğlu’yla bir gün geçirerek kampanyasını yakından izleme fırsatı buldum ve izlenimlerimi yazdım” dedi.

yunangazete-haber2.jpg
 YUNAN GAZETESİ İMAMOĞLU ADINA TAVIR YAPTI 

Yunanistan’ın tirajı en yüksek gazetelerinden olan Ethnos’tan da açıklama gecikmedi. Gazetenin açıklamasında, “Ethnos’un Türk yayınlarına yanıtıdır” başlıklı açıklamasında, “Komşumuz Türkiye’deki marjinal çevrelerin haber olarak yayımlamayı seçtikleri, asılsız iddialar, ‘kirli’ seçim oyunları, ispatlanmamış suçlamalar ve yanlış çevirilerden ibarettir. Gazetemiz 6 Nisan’daki haberinin başlığında İmamoğlu için ‘Ponsiyen kökenli’ tanımını kullanmıştır." denildi. 

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.