'İyi ki o gece Davutoğlu Başbakan değildi'

'İyi ki o gece Davutoğlu Başbakan değildi'

Fethullahçı Terör Örgütüyle mücadeleye zaman ayıramayan Ahmet Davutoğlu, FETÖ’yle sıfır mücadeleyle tarihe geçti.

Star gazetesi yazarı Yakup Köse 15 Temmuz gecesi için Ahmet Davutoğlu ile ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Köse, 'Bir cahilden Sayın Davutoğlu’na tavsiye' başlıklı yazısında, "15 Temmuz sonrası cemiyetteki müşterek hissiyat şuydu:

“İyi ki o gece Davutoğlu Başbakan değildi!” dedi. 

Yakup Köse, Davutoğlu'nun siyasete girdiğinde bir çok görünen özellikleriyken umutlandığını belirterek şunları kaydetti;

"Danışman olarak siyasete girdiğinde, çevremdeki arkadaşların da kendisinden sitâyişle bahsetmesiyle sevinmiş, umutlanmıştım. İdealist bir akademisyen olarak görünüyor, Anadolu merkezli bir dünya görüşüne sahip olduğunu vehmettiriyordu. Üniversitenin dışında da gençlerle ilgileniyor, kitaplar yazıyordu. Bu meziyetleri taşıyan insanların siyasette yer almasını her zaman savunduğumdan kendisine bağladığım ümit de yüksekti."

'BÜNYESİNDE KİBRİN YUVALANMIŞ OLDUĞUNU ANCAK BAŞBAKAN OLDUĞUNDA ANLADIM'

Köse ancak beklediği gibi olmadığını kaydederken şu şekilde devam etti;

"Maalesef olmadı. Zâhirinde tevazu görünen bünyenin bâtınında enâniyetin, kibrin yuvalanmış olduğunu ancak Başbakan olduğunda anlayabildim. Sadece kendisi değil, gerek parti içine gerekse devlet kademelerine yerleştirdikleri de ne yazık ki aynı hastalıklara dûçar olmuş, hastalıklı bünyelerini akademik kariyerleriyle örtmeye çalışıyorlardı."

'İYİ Kİ O GECE DAVUTOĞLU BAŞBAKAN DEĞİLDİ'

Köse 'Davutoğlu'nun Başbakanlığı döneminde az daha hep beraber batıyorduk' dediği yazısına şu şekilde devam etti; "Kadrolaşmaya ve kendisine partiyi emanet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partiden izlerini silmeye çalışmaktan Fethullahçı Terör Örgütüyle mücadeleye zaman ayıramayan Ahmet Davutoğlu, FETÖ’yle sıfır mücadeleyle tarihe geçti. Gözünü perdeleyen enâniyeti dostu düşmanı görmesine mâni oldu. Gelen büyük tehlikeyi göremedi. Ve 15 Temmuz sonrası cemiyetteki müşterek hissiyat şuydu: “İyi ki o gece Davutoğlu Başbakan değildi!” 

'DAVUTOĞLU O GECE, 'EVLERİNİZDEN ÇIKMAYIN' DERDİ'

Yakup Köse 15 Temmuz'da Davutoğlu'nun başbakan olması halinde tahminlerini şu şekilde yürüttü; "Davutoğlu 15 Temmuz gecesi o her şeyi biliyorum havasıyla televizyona çıkar ve halka “Sağduyulu olun, evlerinizden çıkmayın biz gerekeni yapıyoruz” derdi. Tıpkı Suriye’de ve Mısır’da yaptığı gibi! Hoş, danışmanı Etyen Mahçupyan ne demişti: “Davutoğlu Başbakan kalsaydı 15 Temmuz olmazdı!” Neden, niçin, nasıl?"

'DAVUTOĞLU'NUN ELEŞTİRİSİ PEK AHLAKİ OLMASA GEREK'

Köse, Davutoğlu'nun parti kurma çalışmalarına da değinerek şunları kaydetti;

"Sayın Davutoğlu yeni bir parti kurma teşebbüsüyle tekrar gündeme gelmeye çalışıyor. Geçen hafta da Başkan Erdoğan yönetimini eleştiren bir yazı yayımladı.

Bir yandan yeni bir parti kurmak için AK Parti içinden adam devşirmeye çalışmak diğer yandan da “Ben bir AK Partili olarak” diyerek partiyi eleştiren açıklamalar yapmak pek ahlâkî olmasa gerek. Davutoğlu kursun partisini ve istediği eleştiriyi yapsın, kim ne diyebilir. Veyahut parti kurma iddialarını yalanlasın ve gerek AK Parti’nin gerekse Türkiye’nin iyiliği için yapıcı eleştirilerine devam etsin. Tabiî ki ilk başta kendini eleştirmekle, bir hâl muhasebesi yapmakla işe başlasın."

'SİZİN SÖYLEDİĞİNİZİ CHP DE SÖYLÜYOR'

Köse Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili söylemlerinin CHPnin de söylediğini belirterek, "Mezkûr yazısında, eski köhnemiş sisteme dönmeyi teklif etmesi tam mânâsıyla bir rezalet. Yahu o kadar okumuş adamsınız, o kadar akademik kariyeriniz varken bizlere teklif edeceğiniz yenilik eskiye dönmek mi? Tamam mevcut Cumhurbaşkanlığı sistemini beğenmediniz de bize yeni bir şeyler söylemeniz gerekmiyor mu? Sizin söylediğinizi CHP de söylüyor! Hani siz her şeyi bilen insanlarsınız ya ondan soruyorum, cahilliğimi hoşgörün!" ifadelerini kullandı. 

'BATILI LİDERLERİN ARASINDA İTİLMİŞ FOTOĞRAFLARINIZLA'

Köse 'Bu cahal hâlimle Davutoğlu’na bir tavsiyem olacak' ifade ettiği yazısını şu şekilde sonlandırdı.

"Charlie Hebdo’ya düzenlenen saldırı sonrası koşa koşa gittiğiniz Paris’te Batılı liderlerin arasında itilmiş fotoğrafınızla, Paris dönüşünüzün hemen ardından gerçekleşen İstanbul’daki terör saldırısı sonrası Sultanahmet’e tek başınıza karanfil bırakmak zorunda kaldığınız fotoğrafa uzun uzun bakınız!'

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.