Prof. Dr.Cemal ZEHİR

Prof. Dr.Cemal ZEHİR

15 Temmuz darbe girişiminde bilmediklerimiz

15 Temmuz darbe girişiminde bilmediklerimiz

* Darbe sabah 04.00 da tam teşekküllü planlanmıştı fakat Genel Kurmay Başkanı hareketliliği farkedip karargahta kaldı ve bu olayı yanındaki hainler İstanbul'a bildirdi. Bu yüzden operasyon 6 saat erken başladı...


* İstanbul Arnavutköy'de tank birliğindeki binbaşı olayı fark edip emniyeti aradı.Belediyenin iş makineleri kışlanın kapısını kapattı. Orada 2 albay 1 polis şehit oldu ama tanklar çıkamadı.


* Malatya'da 8 adet kargo uçağı mühimmatı Türkiye'ye dağıtmak için yüklendi fakat belediye uçuş pistine itfaiye ve belediye araçlarını park etti uçaklar kalkamadı.


* Karargaha giren tuğgenerali bir astsubay ÖMER HALİSDEMİR alnından vurdu ve şehit oldu karargahtaki bütün plan çöktü.


* Cumhurbaşkanı'nın 1 haftadır yeri bilinmiyordu hain yaveri yerini söyledi ama yine operasyonun erken başlamasından dolayı Cumhurbaşkanı oteli terkettikten sonra hainler geldi.


* Cumhurbaşkanı ölümü göze alarak İstanbul'a uçtu.Uçuş numarasını TC Ana yerine TK8464 yani tarifeli bir uçuş kodu ile İstanbul'a indi.Eğer Ankara'ya inseydi helikopterler havalimanında veya sarayda vurmak için hazır bekliyordu. Burada da 1. Ordu Komutanı olaya el koydu sizi acilen İstanbul'a bekliyoruz dedi...

* Vatan caddesine giden panzerlerin içinde emniyetten atılan FETÖ'cü emniyet amiri bile hazırdı.Darbe olduğunda yani o hain emniyet Müdürlüğü koltuğuna oturmak için vatana gitti şuan adi herif cezasını çekmekle meşgul...


*Tabi halkı tamamen unutmuşlardı.
Aslında onların planında Cumhurbaşkanı'nın 4.5 G ile canlı yayın yapacağı yoktu.Çünkü saat gece 04.00 da Cumhurbaşkanı yakalanmasa bile iletişim tamamen kesilmiş olacaktı. Kimse sokak çağrısı yapamayacaktı...
Bunun gibi yüzlerce olay var yani bizi Allah korudu.Gerçekte  planları kusursuzdu fakat hesap edemedikleri şey “Cenab-i Allah'ın Planıydı”.
Bu Darbenin başarısız olmasında halkı meydanlarda toplanmasında 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve önceki Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çağrıları da  etkili olmuştur.


Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu süreçte büyük bir liderlik örneği göstermiştir.


Başbakan Binali Yıldırım süreçte öne çıkan lider şahsiyetlerin başındadır.Dik duruşu korkusuz ve cesur çağrıları ile süreci yönetmedeki kararlılığı ile halkımızın  takdirini kazanmıştır.
 Darbeye karşı en etkili üç birim Ankara Emniyet Müdürlüğü,Özel kuvvetler komutanlığı ve 1. Ordu komutanıdır.


Ne demişler Hesapta olan değil nasipte  olan,
Bu süreçte ilk olarak tavır koyan ve Başbakan Binali Yıldırım'ı arayarak desteğini açıklayan Devlet Bahçeli darbenin karşısında ilk ben varım diyen kahramandır. 


Türk milliyetçilerinin darbe karşısında ilk olarak meydanlara çıkmasında önemli etki yapmıştır. 


Kemal Kılıçdaroğlu akabindeki darbe karşıtı cephede yer aldığını ilan etmesi darbeciler için büyük bir şok olmuştur.

 

Türk Silahlı Kuvvetlerinde yıllar itibari ile sızdırılmış çok fazla FETÖ mensubu olduğu anlaşılıyor. Fakat bu darbe ABD ve NATO menşeili unsurların çok fazla olduğu kanısındayım. FETÖ'nün kendisi ve örgütü son 12 yıldaki olaylarda olduğu gibi taşeron örgüt olarak kullanılıyor .İkinci gün  Malatya'daki hava üssünde ikinci bir ayaklanma önlenmiş. Uçaklara füze yüklendiği ve kalkış için hazırlandığı istihbarat alınınca, sivil itfaiye ekipleri bir anda hava üssüne girerek uçakların piste çıkış yolunu kapatmış. Silahlar konuşmuş. Ve 39 terörist tutuklanıp Kayseri'ye sevk edilmiş. 
Bunlar ne yapacaklardı..? Esed'in uçakları gibi halkı bombalayacaklardı... Öyle ya... Allah'ım sen vatanımızı milletimizi koru... Artık gerisini düşünün. Muhsin Bey'in Şehadeti, Rus uçağının vurulması, Uludere faciası... Hepsi FETÖ mensuplarının ihaneti...olabilir mi? Evet. Uçaklarını devletin milletin emrinde uçuran pilotlara selam olsun...

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof. Dr.Cemal ZEHİR Arşivi