Saadetin kafası karışık: CHP'li İmamoğlu muamması! 

Saadetin kafası karışık: CHP'li İmamoğlu muamması! 

Yenilenecek seçimlerde CHP adayı İmamoğlu'na destek verileceği konuşulan Saadet Parti'nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu "Seçimler şu anda mevcut haliyle devam edecek. Nihai kararımızı daha sonra açıklayacağız" dedi.  

YSK'nin İstanbul Büyükşehir seçimini iptal etmesini eleştiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'na destek verileceği konusunda ise, "Seçimler şu anda mevcut haliyle devam edecek. Nihai kararımızı daha sonra açıklayacağız" dedi. 

İstanbul’da 23 Haziran’da yenilenecek seçime ilişkin DSP kararını hafta sonu vereceğini duyururken, Saadet Partisi'nin ise kafası karışık olması ile henüz bir karara varılamadığı açıklandı. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin gerekli kurullarda toplantılar gerçekleştireceğini ve istişarelerde bulunacağını belirterek, “Seçimler şu anda mevcut haliyle devam edecek. Nihai kararımızı daha sonra açıklayacağız” dedi.

"TAM ANLAMIYLA HUKUK CİNAYETİDİR"

Karamollaoğlu, YSK'nın İstanbul seçiminin yenilenmesi ile ilgili, "Sözü hiç uzatmadan, dolandırmadan ifade etmek istiyorum ki, bu YSK kararı, hukuk kurallarının yanlış yorumlanması değil, tam anlamıyla hukuk cinayetidir, tamamen hukukun katledilmesidir. Bu karar YSK’nın alnına kara bir leke olarak tarihe geçecektir. AK Parti 94 ruhuna döneceğiz demişti. Biz de ruh çağırmakla gelmez dedik. Ama frene basamamışlar, 1940 ruhuna döndüler. Ellerinde olsa hiç tereddüt etmeden o sistemi geri getirirler."

"ŞU AN İSTANBUL İÇİN KESİN AÇIKLAMA YAPMIYORUM"

Karamolaoğlu İstanbul seçimleri ile nasıl tavır sergileyecekleri hakkında ise, "Biz seçim için kararımızı biraz geniş bir istişareden sonra vereceğiz. Şuan için bu konuda kesin bir açıklamada bulunmuyorum. Dün başkanlık divanını topladık. Yüksek İstişare Kurulunu da toplayıp onların da kararını alacağız. Kesin kararımızı bu toplantıların ardından açıklayacağız" dedi. 

SORU-CEVAP

Yenilenecek olan seçimlerde parti olarak tavrınız ne olacaktır?

Biz kararımızı biraz geniş bir istişareden sonra vereceğiz. Seçimler şu anda mevcut haliyle devam edecek. Dün biz Başkanlık Divanımızı topladık, elbette Yüksek İstişare Kurulumuzu da toplayıp kararını alacağız. Genel İdare Kurulu’ndakilerle de istişare de bulunacağız. Nihai kararımızı bundan sonra duyuracağız. Ülkemizin menfaati, adaletin tesisi ve kendi partimizin de geleceği için karar alacağız.

CHP ile görüşmeler…

Şu anda sadece bu konuyla ilgili Sayın Kılıçdaroğlu’yla görüştük. Kendisi bir telefon açtı. Karar alınır alınmaz aramıştı kendisi, başka bir görüşmemiz de olmadı.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.