Sahte belge ile gidenler Hac'da rehin kaldılar!

Sahte belge ile gidenler Hac'da rehin kaldılar!

Bir seyahat acentesinin sahte belge düzenleyerek hacca götürdüğü 20 Türkiye vatandaşı rehin kaldı. İşte ayrıntılar;

Türkiye’de faaliyet yürüyen kaçak bir seyahat acentesinin Suudi Arabistan merkezli Nasco isimli firmadan davet alınmış gibi sahte belge düzenleyerek 120 Türkiye vatandaşına ticari vize alınmasını sağladığı iddia edildi. Nasco da şirketleri adına sahte belge düzenlendiğini tespit etti ve Suudi yetkililere bildirdi. Kuralsızlığın ortaya çıkması üzerine ticari vize ile hacca giden 120 Türkiye vatandaşından 20’sinin ülkeden çıkışına onay verilmedi.

Hac nedeniyle Suudi Arabistan'a gitmek için bu yıl Türkiye’den yaklaşık 2.1 milyon kişi başvurdu. Çekilen kura sonucunda 80 bin kişi Suudi Arabistan’a gitmeye hak kazandı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’ne kayıtlı olmayan kaçak bir acente ise hacı adaylarını ‘kuraya sokmadan’ Suudi Arabistan'a gönderdi. Şirketin uyguladığı yöntem ise kurada çıkmamalarına rağmen hacca giden Türkiye vatandaşlarının ülkeye dönüşünde ortaya çıktı. Ticari vize ile ülkeye giriş yapan 120 Türkiye vatandaşından 20’sinin ülkeden çıkışına onay verilmedi.

TİCARİ VİZE İÇİN DAVETİYE GÖNDEREN FİRMA İHBAR ETTİ

Suudi Arabistan’a ticari bir iş yapmak için gidilirken o ülkedeki bir firmadan davet yazısı alınması gerekiyor. Bu davetiye, iş yapacak kişi dışında Türkiye’deki konsolosluğa da gönderiliyor. Kişiler, bu sayede ticari vize alabiliyor. Suudi Arabistan’da faaliyet yürüten Nasco isimli firma bu davetiyeleri sağlıyor.

Yaptığı incelemeler sonucu kendi gönderdiği ‘davet’ yazılarından daha fazla davetiye olduğunu fark eden firma, durumu Suudi yetkililere bildirdi. Suudi yetkililer de ihbar üzerine henüz ülkeden çıkış yapmayan ve sahte davet yazısı ile ticari vize alan Türkiye vatandaşlarının ülkeden çıkışını engelledi.

Acentelere gönderilen yazıda da bu Türkiye vatandaşlarının Suudi yetkililere yardımcı olmadığı ve Türkiye’de bu vizelerin alınmasına kimin aracılık ettiği konusunda bilgi vermedikleri için çıkışlarına izin verilmediği bildirildi. 

siyasetcafe.com

insanlik-tarihini-degistiren-bulus-siyasetcafe.jpg

kesif-siyasetcafe.jpg

sarlatan.jpg

trump-007.jpg

tarikat.jpg

kapalicarsi-siyasetcafe.jpg

albayrak-008.jpg

mhp-010.jpg

urfa-ayakta-siyasetcafe.jpg

erdoganu.jpg

3ubirarada-siyasetcafe.jpg

firtina.jpg

cubbeli-013.jpgmulteci.jpgyerlivemilli-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.