Şehit Müdür Verdi cinayetinde flaş sorular! FETÖ'nün açık hedefiydi

Şehit Müdür Verdi cinayetinde flaş sorular! FETÖ'nün açık hedefiydi

Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, dün öğlen saatlerinde makam odasında bir polis tarafından uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi cinayetine ilişkin Odatv’de çok konuşulacak bir haber yer aldı.

Geçtiğimiz günlerde Almanya merkezli Correctiv isimli “gazetecilik merkezi” sekiz ülkeden 13 gazetecinin katıldığı çalışmayla 9 farklı yayın organı ortaklaşa bir “haber” hazırlamıştı. Gazeteler, “Türkiye’de kaçırılan muhalifleri” manşetlerine taşıdı.

Manşetlere taşınan bu haberde kendini “Tolga” olarak tanıtan ve gerçek adını saklamak istediğini ifade eden bir şahıs, Türkiye’de Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından kaçırılıp, işkence gördüğünü, ailesinin ise tehdit edildiğini, gizli tanık yapılmak istediğini ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) adına casusluğa zorlandığını iddia etti.

Emniyet müdürünü şehit eden polisin ilk ifadesi

Kaçırılma olayına kaynak gösterilen Stockholm Center for Freedom (SCF), terör örgütü FETÖ’cülerin oluşturduğu bir kurum. FETÖ’nün kapatılan yayın organı “Today’s Zaman” gazetesinin Ankara temsilciliği görevini yürütmüş olan Abdullah Bozkurt’un, İsveç’te kuruculuğunu yapmış olduğu Stockholm Center for Freedom, 15 Temmuz darbe girişiminde Fethullahçı yapılanmanın bir rolünün bulunmadığını ifade eden raporlar yayınlıyor.

SCF’nin hazırladığı ve paylaştığı raporlarda Fetullan Gülen yanlısı tutumu ise dikkat çekiyor.

Fatih Portakal'a suç duyurusunda bulunan Ak Partili Avukat Rahmi'den skandal pozlar

Tam bu durum konuşulurken Rize İl Emniyet Müdürlüğü’nde Türkiye’nin gündemini sarsan bir olay meydana geldi.  İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi saldırıya uğradı. Saldırının ardından hastaneye kaldırılan Verdi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı ve hayata gözlerini yumdu.

Saldırgan polis memurunun 8 km ötedeki başka bir bölgeye tayin isteğinin gerçekleştirilmediği için bu eylemi yaptığı ifade edildi.

Gazeteci Veyis Ateş gözaltına alındı

ŞEHİT ALTUĞ VERDİ HEDEF GÖSTERİLMİŞTİ

Twitter’da “İşkence Raporu” isimli sosyal medya kullanıcısının paylaşımı ise dikkat çekti.

31 Mayıs 2018’te İşkence Raporu isimli hesaptan yapılan paylaşımda,

“Öğretmen N.B.’ye Rize Emniyet Müdürlüğü’nde işkence yapılmasından sorumlu amirler:

- Erdoğan Bektaş – Rize Valisi

- Önder Kemal Sekücü – Cumhuriyet Başsavcısı –

Altuğ Verdi – Rize İl Emniyet Müdürü” denildi.

İşte o hesaptan yapılan paylaşım:

altug-verdi.jpg

FETÖ terör örgütüne yakın paylaşımlar da yapan, internet sitesi mahkeme kararıyla erişime engellenen, “İşkence Raporu” hesabından Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’yi hedef gösteren paylaşımın yapılması şüphe uyandırdı.

MHP açıkladı: AK Parti orada aday çıkarmıyor

AYNI HESAPTAN CORRECTIV PAYLAŞIMI

Aynı Twitter hesabı aynı gün “Türkiye’nin gizli işkence merkezleri dünya medyasında manşetlerde” başlığıyla FETÖ’ye yakın Corrective haberini paylaştı.

İşte o paylaşım:

altug-verdi1.jpg

Bu paylaşımlar yapılırken Altuğ Verdi ile ilgili dikkat çeken bir detay daha ortaya çıktı. Altuğ Verdi’nin saldırıya uğradığı günün aslında bir özelliği daha vardı.

Şehit polis memuru Altuğ Verdi 15 Temmuz’da FETÖ’ye direnen hatta polisleri örgütleyenlerden biriydi. O akşam Altuğ Verdi, İstanbul'u ele geçirmek için tanklar ve askeri araçlarla sokaklarda kan döken FETÖ'cüleri karşısına çıktı. Ana cadde üzerindeki karakola ateş açan FETÖ'cülere aynı şekilde karşılık verildi.

Darbe girişiminin üzerinden 2 yıl geçti ve bugün İstanbul’da bir dava sonuçlandırıldı.

Çengelköy darbe girişimi davasında, "anayasayı ihlal" suçundan 26 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 8 sanığa müebbet hapis cezası verildi.

24 SAAT SONRA SALDIRIYA UĞRADI

Çengelköy’ü 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü darbecilerden kurtaran, aylar önce FETÖ'ye yakın hesaplar tarafından hedef gösterilen Rize İl Emniyet Müdürü şehit Altuğ Verdi, Çengelköy darbe girişimi davasında sanıklara müebbetler verildikten 24 saat sonra saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.