YSK'dan yeni karar!

YSK'dan yeni karar!

YSK daha önce KHK'lı seçmenler hakkında verilen iddianın araştırmasını reddetmişti ancak bugün yeni bir ara kararla 5 Bin 515 kısıtlı seçmen hakkında araştırma yapılmasına karar verdi. 

YSK daha önce KHK'lı seçmenler hakkında verilen iddianın araştırmasını reddetmişti ancak bugün yeni bir ara kararla 5 Bin 515 kısıtlı seçmen hakkında araştırma yapılmasına karar verdi. 

Son dakika bilgisine göre; AK Parti Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel, YSK'nın yeni ara kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Özel, 5 bin 515 kısıtlı seçmen hakkında daha araştırma yapılacağını açıkladı.

AK Parti'nin YSK Temsilcisi Recep Özel, YSK'nın İstanbul seçimlerine ilişkin 5 bin 315 kısıtlı seçmenin daha araştırılmasına ilişkin ara karar verdiğini söyledi. 

Recep Özel, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün AK Parti olarak İstanbul seçimlerine yönelik YSK'ye yeni bir dilekçe verdiklerini söyledi.

Özel, başvuruları üzerine YSK'nın böylelikle İstanbul seçimiyle ilgili araştırılacak seçmen sayısının 46-47 binlere ulaştığını kaydetti.  

YSK'ye, 5 bin 315 kısıtlı seçmenin mahkeme kararlarıyla birlikte oy kullanmayacaklarına ilişkin listeyi yeniden sunduklarını söyleyen Özel, Kurulun bu konuların araştırılması için yeniden bir ara karar oluşturduğunu bildirdi.

YENİ LİSTE İÇİN 5 GÜN SÜRE VERİLDİ

AK Parti YSK Temsilcisi Özel, 5 bin 315 kısıtlı seçmenin daha araştırılmasıyla ilgili ilçe seçim kurullarına 5 gün süre verildiğini, sürenin bugünden başladığını söyledi.

Özel, bu durumun süreci biraz daha uzatabileceğini ifade ederek, "Ancak ilçe seçim kurullarımız çok hızlı hareket ediyorlar. Bazı ara kararları yerine getirme noktasında toplantılarını, araştırmalarını yapıyorlar. Peyderpey cevaplar gelmeye başlayacak" dedi.

41 BİN 132 SEÇMEN ARAŞTIRILIYORDU

YSK, daha önce AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi için yaptığı olağanüstü itirazda 41 bin 132 seçmenin araştırılmasına karar vererek ilçe seçim kurullarına bu araştırmayı yapması için 5 gün süre vermişti.

AK Parti’nin itirazda bulunduğu söz konusu seçmen grubu:

- 2308 oy kullanan kısıtlı seçmen (Bugün 5 bin 515 kişi daha eklendi) 

- 1229 oy kullanan ölü seçmen

- 10 bin 290 hem cezaevi hem de başka seçmen listesinde bulunan kayıtlı seçmen

- 5 bin 287 İstanbul seçmen listesinde kayıtlı hükümlü seçmen

- 236 İstanbul’da yerleşim yeri adresi cezaevi olan seçmen

- 21 bin 782 zihinsel engeli bulunan seçmen
 

YSK'NIN DAHA ÖNCE VERDİĞİ ARA KARARLAR

YSK, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin yaptığı olağanüstü başvurusunda ara karar vermişti. Kurul tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilenlerin oy kullanabileceğini belirtmişti. 

YSK, AK Parti’nin olağanüstü itiraz dilekçesinde yer alan kısıtlı, ölü ve engelli seçmenler olduğu iddiasına verdiği ara kararında, toplam 41 bin 132 seçmenin ve memur olmayan sandık kurulu başkan ile üyelerinin araştırılması talimatı verildi.

MHP'NİN İTİRAZLARI DA GÖRÜŞÜLECEK

Öye yandan, MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı seçiminin iptali ve yenilenmesi için başvurduğu itiraz hakkında yaptığı olağanüstü itirazda ara karar vermişti. 

YSK'nın ara kararında, Maltepe ilçelerinde ki sandık kurulu, başkan, memur ve üyelerin görevlendirilmesinde esas alınan listelerin, hangi kurumlardan temin edildiği hakkında Maltepe Birinci ve İkinci ilçe seçim kurullarından bilgi istedi. 

YSK ARAŞTIRMALAR SONUCUNDA KARAR VERECEK

YSK, AK Parti’nin seçmen kütüklerinde 41 bin 132 kişiyle ilgili seçmen olma hakkı durumlarına ilişkin iddiasının araştırılması hakkında karar almıştı. 

YSK, bu kararıyla 31 Mart’tan bugüne kesinleşmesi tartışma konusu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için beklemeye devam edileceğine hükmetmişti.

YSK aldığı kararla AK Parti ve MHP'nin iddialarını, ilçe seçim kurullarından bu seçmenlerle ilgili nihai görüş alacak ve ondan sonra İstanbul seçimini noktalayacak kararını açıklayacak. 

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum