Ali Erbaş'a suç duyurusu! Meşhum fotoğraf savcılıkta

Ali Erbaş'a suç duyurusu! Meşhum fotoğraf savcılıkta

Halkın Kurtuluş Partisi, Ali Erbaş'ın Mısıroğlu ziyareti sonrasında dikkat çeken bir adım attı. İşte ayrıntılar;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata veda edişinin 80’inci yıl dönümünden bir gün önce (9 Kasım’da), Atatürk’e hakaretleriyle bilinen Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a tepkiler devam ediyor.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) de, Ali Erbaş'ın Mısıroğlu ziyareti sonrasında dikkat çeken bir adım attı. HKP, Erbaş hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bir suç duyurusunda bulundu. HKP'li avukatların suç duyurusunda, Ali Erbaş'ın "görevi kötüye kullanma" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlarını işlediği savunulurken, Erbaş hakkında soruşturma ve kamu davası açılması istendi.

HKP'nin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusu şu şekilde:

"10 Kasım, Mustafa Kemal Atatürk’ün bedence aramızdan ayrıldığı günün yıl dönümüdür bildiğimiz gibi. Şüphelinin, Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyaretinin haberinin bugüne getirilecek şekilde bir gün önce ziyaret etmesinin özel bir siyasal anlamı vardır dolayısıyla.

Aynı şüphelinin ya da başkanı olduğu kurumun, Cumhuriyeti ve bağımsız vatanı borçlu olduğumuz büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bedence ölüm günü üzerine hiçbir mesaj ya da haber yayınlamamışken; 'Keşke Yunanlılar galip gelseydi' diyecek kadar Kurtuluş Savaşı düşmanı, '10 Kasım’da saat 09.05’de kenefe gidin' diyecek kadar Atatürk düşmanı Mısırlıoğlu’nu ziyaret etmesi, 'ben bu suçu ve suçluyu övüyorum' demekten başka bir siyasi ve hukuki nitelik taşımaz.

5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanunun 1. Maddesi uyarınca 'Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret' niteliğindeki sözü Kadir Mısırlıoğlu isimli zatı suçlu ve bu sözü de suç yapar.

Diyanet İşleri Başkanı Ali ERBAŞ’ın 10 Kasım günü servis ettiği, haberinin o güne denk gelmesini sağladığı ziyareti de bu nedenle TCK 215. Maddede düzenlenen 'Suçu ve Suçluyu Övme' suçuna vücut verir.

Şüpheli ziyareti esnasında Resmi kıyafetiyle, maddi değerini bilemediğimiz hediyeler de götürmüştür bu Atatürk düşmanına. Bu hediyeler kurum bütçesinden alındı ise şayet, bu da ayrıca suçtur.

Şüphelinin eylemleri kül halinde bir Görevi Kötüye Kullanma suçudur aynı zamanda. O koltukta bir saniye bile oturamamalıdır.

Cumhuriyet Savcılığı derhal işlem başlatmalıdır. Bu suç duyurusunu yapmak büyük bir tarihsel görev olmuştur.

Belirtilen nedenlerle şüpheli hakkında soruşturma başlatılmasını ve kamu davası açılmasını vekaleten talep ederiz.'

siyasetcafe.com

ata-007.jpgberna-003.jpgcam-001.jpgnurvc.jpg

chp-009.jpgfesli-kadir.jpgmansur.jpg

milyoner.jpgbahceli-025.jpgaksener-022.jpg

sedat-peker.jpg

kpss.jpg

ak-parti-020.jpg

diyanet-001.jpg

kaiskci.jpgata-006.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.