Burak İĞLİKÇİ

Burak İĞLİKÇİ

GIDA TERÖRÜ

GIDA TERÖRÜ


Bilmem farkında mısınız ama zehirleniyoruz.

Yediğimiz, içtiğimiz ve tükettiğimiz gıdalar bizleri farkına varamadan zehirliyor.

Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim,devam edelim yazımıza.


Yüksek früktozlu mısır şurubu nedir ilk önce kısaca ona değinelim.
Glikoz ya da glikoz şurubu, bir diğer adıyla Mısır Şurubu, mısır nişastasından üretilen bir şeker türüdür. Normal bir şekerden çok daha tatlı olduğu ve daha ucuza mal edildiği için ekonomiktir.Bu ürünün kullanılıp kullanılmadığını anlamak insan için imkansızdır. Tadı anlaşamayacak kadar şekere benzer ve ancak aldığınız gıdanın içindekiler kısmında yazıyorsa içinde olduğunu bilirsiniz.

Glikoz şurubu vücuda alındığı taktirde ön etki olarak vücudunuzun şeker dengesini alt üst eder, hormonal sistemlerinizi bozar ve uzun vadede kansere sebep olur. Glikoz Şurubu’nun kanserli hücreleri beslediği ortaya çıkartılmıştır. Astım ve multipl-skleroz gibi hastalıklara neden olabileceği bunun yanında karaciğeri büyütücü etkisi olduğu saptanmıştır. Bu durum daha çok yağ depolamanıza ve akabinde kilo almanıza neden olmaktadır. Böbreklerde taş oluşumuna ve patolojik değişiklikler ortaya çıkmasına neden olduğu belirlenmiştir. Alzheimer hastalığı riskini artırdığı ve vücutta hormonal dengesizlikler yaparak, östrojen, testosteron vb. hormonların salgılanmasını artırabileceği öngörülmüştür. Bakır eksikliği başta olmak üzere vücudun mineral dengesini bozabilmektedir.

Raftan alınan gıdaların içeriklerini okuyup böyle bir tatlandırıcı konulduysa çocuklarımızı ve kendimizi uzak tutmamız gerekir. Aldığımız ürünü okuyalım. Bilhassa Çikolatalarda, gofretlerde, bisküvilerde, tatlandırıcı içeren sakızlarda, ucuz şerbetli tatlılarda mısır şurubu kullanımı mevcuttur. Ucuz olduğu için piyasada pastane ürünlerinde ki şerbetli gıdalarda kullanımı artmış durumdadır.

Örneğin kilosu 20 TL ye de baklava var.60 TL ye olanı da . Bilhassa tatlı ürünlerini alırken sorun pastaneye veya satan firmaya şerbetin içeriği nedir diye. Unutmayalım sağlık bozulduğunda kolay, kolay eski kıvamına dönemiyor. Reklamlarda denk gelmişsinizdir. Bal satımı mevcuttur. Ucuz ballarda da mısır şurubu veya şerbeti bulunmaktadır.

Ülkemizde son dönemlerde , obezite hastalığı, şeker hastalığı , kısırlık, kalp ve damar hastalıkları , kansızlık, kolesterole, dayalı rahatsızlık artmış durumda dır.


Başlıkta belirttiğimiz gibi Gıda Terörü dedik. Küresel Lobiler kapalı kapılar ardında. Laboratuar içlerinde insan sağlığını tehlikeye atacak çalışmalar yapmaktadırlar. Bilimsel ve teknik araştırmalar üzerine yoğunlaşıp, fare ve diğer hayvan türlerinde deneyerek. Yaşadığımız 21 'enci yüz yılda İnsanların tüketim ihtiyaçlarına da bu bilimsel bulguları da ekleyerek.İnsan sağlığını bozmaktadırlar. Sonra yukarıda saydığımız hastalıklara da ilaçlar üretip Modern Dünya da kontrollü nüfuz planlaması yapmaktadırlar.


Yediğimiz içtiğimiz her gıdaya dikkat edelim. Dondurmalarda, meyve sularında,cola ve gazozlarda da bulunur. Kısacası dışarıdan aldığınız her paketlenmiş gıdaların içerisinde mısır şurubu yani glikoz şurubu bulunabilmektedir. Saymaya kalkar isek sayfalar dolusu ürün sıralarız. Kahvesinden, mamasına aklınıza gelen her üründe mevcuttur.
Gdo lu ürünlerden tutunda evimize giren bir çok kapalı paketlenmiş gıdalar sağlımıza zararlıdır. Gelin Vücudumuzun Şeker ihtiyacını Kuru Meyvelerden elde edelim. Kuru kayısı, kuru üzüm,yaban mersini, vb. gibi doğal ürünler tüketelim.
Gıda Terörünün farkında olalım. Bilinçli Tüketim yapalım. Sağlık her şey den önce gelir.
Unutmadan son yıllarda yeni doğan bebeklerde ortalama olarak kız çocuklarında artış gözükmektedir. Yediğimiz veya bilinçsizce tükettiğimiz de kısırlaştırıcı ürünler mevcuttur. Kısa bir araştırma yapın hastanelere tedavi amaçlı başvuruların çoğunluğu çocuğumuz olmuyor diye yapılıyor.
Hatta ABD de yapılan bir araştırmada doğan 10 çocuktan 9 'unun göbek bağından alınan kan örneklerinde 220 ye yakın mikrobik bulguya rastlanmıştır. Sebebi ise anne ve babaların GDO'lu besinler tüketmesi. İkinci yazımda ise GDO'nun zararlarını anlatacağım.


Gıda terörü ve GDO 'lu besinler ile bir nevi kontrollü nüfus planlaması yapılmaktadır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Burak İĞLİKÇİ Arşivi