Mehdi AKSU

Mehdi AKSU

Günah tiryakisi olanlar!

Günah tiryakisi olanlar!

Dünyada insanların yaşam prensibinin yani hayatlarının iki temeli vardır; Doğruluk ve yalan. Hayat binalarını doğruluk temelinin üzerine bina edenlerin sadece namazları, oruçları, hacları, kutsal mekanlara ziyaretleri sevap ve ibadet olmaz.

Aksine her halleri; konuşmaları, yemek yemeleri, uyumaları, sevgileri, nefretleri...ibadet ve sevap teşkil eder.

Ama hayat binasını yalan temeli üzerine bina edenlerin her halleri ve hatta namazları, hacları bile günah teşkil edecektir. Zaten Maun süresinde "vay olsun namaz kılanlara" hitabının ve kınamasının nedeni de bundandır. Bundan dolayı Allah'u Teala Kuran'da yalan günahını şirk günahının yanında zikretmiş şöyle buyurmuştur; " Artık putlara tapma pisliğinden kaçının, yalan sözden kaçının." (Hac, 30)

Bu zikrettiğimiz konunun tarihde çok kötü örnekleri vardır. İbni Mülcemler, Şimrler namaz, oruç, hac ehliydiler. Ama hayatları yalan temelinin üzerine bina olunduğu için onların namazları, hacları ibadet teşkil etmiyordu. Onların her halleri hatta zahirde yaptıkları ibadetler bile günahtı. 

Hayatlarını yalan temeli üzerine bina edenler Allah, Peygamber, Ehlibeyt, Kuran zikrinden, sohbetinden, ilimden, maneviyattan haz almazlar. Bunları duydukları zaman suratları asılır, moralleri bozulur ve rahatsız olurlar. Ama Allah'dan, dinden, maneviyattan başka şeyleri saatlerce konuşmaktan, dinlemekten asla yorulmazlar. 

 

Bu konuda Allah'u Teala şöyle buyurmuştur;

"Allah, tek olarak anıldığı zaman, ahirete inanmayanların içine sıkıntı basar. Ama Allah’tan başkası anıldığı zaman hemen yüzleri güler." (Zümer, 45)

Bunların böyle olmalarının nedeni günah tiryakisi olduklarındandır. Sigara tiryakisi olanlar sigaranın zararını bildikleri halde sigara içerler. Günah tiryakisi olanlarda günahları ve zararlarını bildikleri halde günah yaparlar. Gıybet günahının kendi ölü kardeşinin etini yemek gibi olduğunu bilirler ama buna rağmen gıybet ederler. Yalanın şirk ile yan yana zikredildiğini bilirler ama yinede yalan konuşurlar. Kıskançlığın amelleri yakıp kül ettiğini bilirler ama kıskançlık yaparlar. Fitnenin adam öldürmekten daha şedid olduğunu bilirler ama yinede fitne, fesat yaparlar. 

NEDEN?

GÜNAH TİRYAKİSİDİRLERDE ONDAN!

 

Selam ve dua ile...
 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehdi AKSU Arşivi