Burak İĞLİKÇİ

Burak İĞLİKÇİ

Milli istihbarat teşkilatının başarıları

Milli istihbarat teşkilatının başarıları

Değerli okuyucularım, başlıktan da anlaşıldığı gibi.Milli istihbarat teşkilatımızın başarıları diye başlık attım. Emin olun ki yaptıkları operasyonlar basına yansımaz.Çok zor şartlarda, ve zor koşullarda operasyon yürütürler. 

Hatırlar mısınız. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı tarafından Suriye'nin Lazkiye kentinde yapılan nokta operasyonda, 2013 yılında Reyhanlı’daki bombalı saldırıda Suriye istihbaratıyla irtibatı sağlayan ve failleri yönlendiren Yusuf Nazik yakalanarak Türkiye’ye getirildi. 

Nazik’in ön sorgusunda, Suriye istihbarat birimlerinden aldığı talimatla Türkiye’de eylem arayışına girerek alternatif eylem yerlerine yönelik keşif çalışması yaptığını, patlayıcıların Suriye’den Türkiye’ye intikalini sağladığını, iki transit tipi araç temin ederek patlayıcıların araçlara yerleştirilmesini organize ettiğini itiraf ettiği öğrenildi. 

Emri Suriye istihbaratından aldığını belirten Nazik, "Türkiye devletinden kaçamadım, pişmanım. Beni Suriye’den yakalayıp getirdiler. Suriye’deki arkadaşlarıma sesleniyorum, yol yakınken dönün, Türk devleti bize sahip çıkar, kendi devletimiz bize sahip çıkar. Suriye devletine de sesleniyorum, Türkiye devleti çok büyüktür bunun hesabını elbet sizden soracak." ifadelerini kullandı. 

İstihbaratımızın,başarılı operasyonlarından örnek vererek devam edelim. Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, son bir yılda FETÖ mensupları başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde aranan firari teröristleri ses getiren operasyonlarla Türkiye'ye getirdi.

Yazımızı uzatmadan devam edelim ,Mit'in ses getiren son operasyonu ise tüm dünya'ya şunu gösterdi. 

Türk İstihbaratı olarak. Orta Doğu'dan,Afrika'ya oradan da Dünyanın her bölgesine operasyon düzenliyor isek.İstihbarat açısından süper güç olduğumuzun kanıtıdır.

18 ay önce Kenya’dan kaçırılarak Somali’ye götürülen Romano’nun kurtuluşu, İtalyan basınında geniş yankı uyandırdı. İtalya medyası, konuya ilişkin yaptığı haberlerde Türkiye’nin bölgedeki etkisine dikkat çekti. 

Somali’de El Kaide bağlantılı Eş Şebab isimli terör örgütü tarafından esir tutulan İtalyan yardım gönüllüsü Silvia Romano, Türkiye Cumhuriyeti Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) başarılı operasyonuyla kurtarıldı.

Türk istihbaratçılarımız , yaptığı Türklüğün ve Türk devletinin bekası için yaptıkları, normal bir insanın hayatına sığamayacak kadar büyüktü.Hiç bir zaman takdir edilmeyi beklemediler.

Zaten hiçbir zaman da yaptıklarından ötürü takdir edilmeyi beklemiyorlardı.

Ama Avrupalı ülkeler nasıl kendi istihbarat servislerinin başarılarını sinema filmlerinde işleyerek gündemde tutuyor ise .Bizlerde Vatan evlatlarının dış operasyonlarda yürüttükleri başarılı opersayoları anlatmalıyız,yazmalıyız fazlasıyla hak ediyorlar.  Geçmişten gelen istihbarat ve devlet geleği ile istihbarat birimlerimiz gelişen teknoloji ile bu çağa ayak uydurmuştur. Bunu tüm servisler görmüştür. 

Birde bu başarılı öykülerin perde arkası var. Her biriniz allaha emanetsiniz. Milletimiz isimlerinizi,bilmiyor ama her biriniz ayrı ,ayrı  aslan parçalarısınız, koç  yiğitlersiniz bu memleketin görünmez kahramanlarısınız dualarımız sizlerle.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Burak İĞLİKÇİ Arşivi